Протестите продължават, като всяка вечер служители на пожарната, гранична и охранителна

...
Протестите продължават, като всяка вечер служители на пожарната, гранична и охранителна
Коментари Харесай

Служители от системата на МВР във Варна протестират с пуснати сирени и светлини на служебните автомобили


" Протестите не престават, като всяка вечер чиновници на пожарната, гранична и охранителна полиция, показват своя митинг като включват светлини и звуков сигнал на профилираните коли. Обмисля се концепция във Варна да се сложи палатка, в която да обитават чиновници от Синдикалната федерация. Протестът ни е освен поради желаното нарастване на заплатите ни до 30%, а и поради орязването на детските надбавки за всички български фамилии, без значение от приходите им, с претекста, че по този начин ще има пари за нашите чиновници.

Това напряко ни вбеси, мощно възмутени сме от този факт, че желаят да вземат от децата, от нашите деца, средства. Никога синдикалната федерация не е желала такова нещо, ние също сме родители. Този факт сътвори в допълнение напрежение освен в нашите редици, само че и в обществото като цяло. Не мислим, че това е методът, по който се води разговор.

В проекто-бюджета за 2021 година беше планувано 10% нарастване на нашите хонорари. След договаряния със синдикалната федерация не се реализира съглашение, само че за сметка на това на втория ден от договарянията профсъюз " Огнеборец “, който не съставлява всички пожарникари в България, се контракти за спомагателни 5%. Така се чака от 1 януари да има 15% нарастване на заплатите на пожарникарите, само че това не е желаното от нас нарастване. Ние настояваме да бъдем почетени като всички, които са на първа линия в битката с ковид и заплатите ни да бъдат увеличени с 30%. От там идва тази засегнатост, предизвикала митингите ни “, изясни за медията ни Ивайло Янчев.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР